Ispiši ovu stranicu

U BRTONIGLI SLUŽBENA POSJETA VELEPOSLANICE KOSOVA

(4 glasova)
16, Ruj 2014
In Novosti
Pročitano 2032 puta

U subotu, dana 13. rujna 2014. godine, načelnik Općine Brtonigla primio je Veleposlanicu Kosova, Shkendije Geci Sherifi , koja je posjetila Brtoniglu zajedno sa suprugom, a kojoj su se također pridružili i predsjednik vijeća albanske nacionalne manjine Primorsko goranske županije, Gani Xharrahi, Predsjednica zajednice Albanaca Primorsko-goranske županije, Erminu Lekaj Prlaskaj, Predsjednica vijeća albanske nacionalne manjine Grada Rijeka, Suada Shahini, Dr Ozren Kučan, uvaženi stomatolog koji je član Code diplomatique i Predsjednik Lion club-a Opatija te Robert Moraal, direktor tvrtke Partner Konzalting d.o.o..
Tijekom posjete, Načelnik Općine Brtonigla prezentirao je gostima Općinu Brtonigla i sve znamenitosti koje se ovdje nalaze. Posebno valja naglasiti da su se naprijed navedenim gostima prezentirali svi najvažniji projekti koji su odrađeni i naravno, projekti koji su u pripremi.
Nakon službenog prijema u zgradi općinske uprave, slijedili su obilazak centra Brtonigle, posjeta zgradi budućeg Muzeja vina i seljačkog stvaralaštva, razgledavanje Aquaparka Istralandia i obalnog djela općine. Za kraj, organizirana je degustacija autohtonih proizvoda u restoranu San Rocco, gdje su gostima prezentirani lokalno vino, maslinovo ulje i ostale tipične delicije.
Tijekom posjete diskutiralo se o mogućnostima partnerstva sa Kosovom, koji je potencijalni kandidat za članstvo u EU. Putem iskustva kojeg je Općina Brtonigla stekla putem pretpristupnih fondova, biti će moguće ispostaviti suradnju na europskim projektima, gdje će Hrvatska predvoditi države balkana prilikom njihovog približavanja Europskoj uniji. Konkretnije, zaključak susreta je bio taj da će Općina Brtonigla moći prenijeti svoja iskustva u ostvarivanju različitih razvojnih projekata te da će se svakako realizirati odlična suradnja sa Kosovom u području gospodarstva i kulture.