Srijeda, 09 Svibanj 2018 19:39

Ekstra djevičanskom maslinovom ulju obitelji Buršić dodijeljena prestižna svjetska priznanja

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Obitelj Buršić iz Nove Vasi osvojila je vrijedna priznanja sa međunarodnih natjecanja maslinovih ulja, koja su održana u Londonu i u New Yorku.

Na najvećoj svjetskoj smotri maslinovih ulja, šestom po redu Međunarodnom natjecanju maslinovih ulja u New Yorku, koje se održalo u četvrtak 26. travnja 2018. godine, Hrvatska su ulja osvojila sveukupno 40 medalja, a među njima poseban su uspjeh postigla ulja De Kleva OPG-a Marija Buršić za blend DE KLEVA i Bembo OPG-a Lupić, koji su proglašeni BEST IN CLASS, najboljima u svojoj klasi.

Istarska su ulja na ovom natjecanju osvojila sveukupno 30 medalja, od čega su 24 zlatne i 6 srebrnih, čime su istarski maslinari još jednom dokazali da je Istra regija kvalitetnog maslinovog ulja, pogotovo uzimajući u obzir da je ove godine za natjecanje zaprimljeno tisuću uzoraka ekstra djevičanskog maslinovog ulja iz Italije, Grčke, Španjolske, SAD-a, Portugala, Hrvatske, Tunisa, Turske, Australije, Brazila, Francuske, Čilea, Libanona, Kine, Južnoafričke Republike, Novog Zelanda, Meksika, Slovenije, Japana, Egipta, Urugvaja, Izraela, Maroka, Albanije, Bosne i Hercegovine, Alžira i Argentine.

Putem sljedeće poveznice moguće je pristupiti pregledu svih prisutnih maslinara i osvojenih priznanja: https://bestoliveoils.com/

Ulje OPG-a Buršić osvojilo je također nagradu i na međunarodnom natjecanju maslinovih ulja „LONDON INTERNATIONAL OLIVE OIL COMPETITIONS“, koje se održalo u Londonu od 13. do 15. travnja u Hilton London Kensington. Tu je ekstra djevičansko maslinovo ulje OPG-a Buršić osvojilo Zlatnu medalju.

Putem sljedeće poveznice moguće je pristupiti pregledu svih prisutnih maslinara i osvojenih priznanja: http://www.londonoliveoil.com/awards-results-2018/

 

 

 

 

Pročitano 212 puta

Brtonigla - Verteneglio

Općina Brtonigla - Comune di Verteneglio
Adresa: Trg. Sv. Zenona 1, 52474 Brtonigla
OIB 81025770849
Tel./fax :+385 (0)52 / 774 - 174
E-mail: info@brtonigla-verteneglio.hr