Četvrtak, 24 Svibanj 2018 19:16

Obavijest u vezi zakonske obveze posjednika o ispitivanju plodnosti tla državnog poljoprivrednog zemljišta

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Zakonom o poljoprivrednom zemljištu propisana je obveza praćenja stanja poljoprivrednog zemljišta kroz ispitivanje plodnosti tla koje se provodi u ovlaštenim laboratorijima. Hrvatski centar za poljoprivredu, hranu i selo ovlašten je za ispitivanje plodnosti tla, ima status referentnog laboratorija te je zadužen za kontrolu provedbe kako na terenu tako i u laboratorijima.

S tim u vezi, u privitku se objavljuje Obavijest u vezi zakonske obveze posjednika o ispitivanju plodnosti tla državnog poljoprivrednog zemljišta, koja je upućena svim posjednicima dugogodišnjeg zakupa, zakupa i koncesije državnog poljoprivrednog zemljišta koje se nalazi na području naše jedinice lokalne samouprave.

Uz obavijest u privitku nalazi se i kraći upitnik i zahtjev u vezi ispitivanja plodnosti tla kojeg je potrebno popuniti od strane poljoprivrednih proizvođača (posjednika državnog poljoprivrednog zemljišta) i dostaviti u Hrvatski centar za poljoprivredu, hranu i selo putem e-mail-a: zzt@hcphs.hr ili poštom na adresu Vinkovačka cesta 63c, Osijek (Zavod za tlo).

Pročitano 68 puta

Brtonigla - Verteneglio

Općina Brtonigla - Comune di Verteneglio
Adresa: Trg. Sv. Zenona 1, 52474 Brtonigla
OIB 81025770849
Tel./fax :+385 (0)52 / 774 - 174
E-mail: info@brtonigla-verteneglio.hr