Odaberite svoj jezik

Projekt In-Lore (Croatian eInvoicing for Local and Regional Authorities)

 

KORISNIK: Općina Brtonigla – Verteneglio.

 

OPIS PROJEKTA:
Članstvom Općine Brtonigla – Verteneglio u projektu In-LoRe (Croatian eInvoicing for Local and Regional Authorities), CEF Action No: 2017-HR-IA-0143, realizirana je jednogodišnja suradnja sa Ministarstvom gospodarstva, poduzetništva i obrta, kao nositelja projekta, i sa svim ostalim konzorcijskim partnerima projekta, njih ukupno 80. Projekt je financiran u okviru Programa CEF (Connecting Europe Facility – Instrument za povezivanje Europe) te je imao za cilj poticanje širenja i ubrzanje korištenja strukturiranog elektroničkog računa od strane javne uprave kroz osiguravanje tehničkih i operativnih preduvjeta tijela javne uprave za integraciju sa središnjom platformom "eRačun za državu".
Projekt In-LoRe bio je najveći nacionalni projektni konzorcij koji je za cilj imao osposobljavanje javne uprave za razmjenu eRačuna, kao i pripremu tijela javne uprave za njihove predstojeće obveze vezane uz primjenu eRačuna.
65 projektnih partnera registrirano na središnji portal „eRačun za obveznike javne nabave” u svrhu omogućavanja zaprimanja i obrade elektroničkih računa usklađenih s Europskom normom (EN) i provođenja postupka obračuna/likvidacije eRačuna.
54 projektna partnera izvršila prilagodbe za zaprimanje i obradu elektroničkih računa usklađenih s Europskom normom (EN) te integrirani s platformom „eRačun za državu”. Provedeni su treninzi projektnih partnera i ostalih ključnih dionika – cca 30 radionica, a educirano je cca 1000 subjekata.
Također su se sudionici podsjetili na zakonodavni okvir, modele razmjene eRačuna koji su najčešći u Republici Hrvatskoj, funkcionalnost nacionalne centralne platforme za razmjenu eRačuna sukladno europskoj normi za eRačun.
Tijekom provedbe ovog projekta provedene su i odgovarajuće aktivnosti informiranja, promoviranja i osiguravanja vidljivosti programa.
Broj Ugovora: INEA/CEF/ICT/A2017/1557629; Oznaka projekta: 2017-HR-IA-0143.

 

CILJEVI I OČEKIVANI REZULTATI PROJEKTA:
Cilj projekta bio je poticanje širenja i ubrzanje korištenja strukturiranog elektroničkog računa od strane javne uprave, nacionalno i prekogranično, kroz osiguravanje tehničkih i operativnih preduvjeta tijela javne uprave za integraciju sa središnjom platformom "eRačun za državu".
Projektom postignuta je daljnja transformacija javnog i državnog sektora za uvođenje digitalnih procedura u procese fakturiranja, kao i ostvarivanje svih ostalih prednosti koje donose elektroničko fakturiranje i korištenje eRačuna.

 

UKUPNA VRIJEDNOST PROJEKTA I IZNOS KOJI SUFINANCIRA EU:
Ukupna vrijednost projekta iznosila je 1.021.025,23 €, od čega je Europska komisija sufinancirala 75% prihvatljivih troškova, odnosno 765.769 €.
Cjelokupni iznos troškova projekta za Općinu Brtonigla – Verteneglio je 14.547,10 €, od čega će europskim fondovima biti sufinancirano 10.910,33 €.

 

RAZDOBLJE PROVEDBE PROJEKTA:
Aktivnosti projekta realizirane su u razdoblju od 03. rujna 2018. do 03. rujna 2019. godine.

 

KONTAKT OSOBA ZA VIŠE INFORMACIJA:
Tea Rakar, Samostalni upravni referent za provođenje projekata, EU fondova i društvene djelatnosti Jedinstvenog upravnog odjela Općine Brtonigla - Verteneglio
Trg Sv. Zenona 1, 52474 Brtonigla
Tel./Fax.: +385 (0)52 774 174
E-pošta: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Web: www.brtonigla-verteneglio.hr

 

Više informacija o instrumentu Europske unije za povezivanje Europe možete pronaći na https://ec.europa.eu/inea/en/connecting-europe-facility

 

Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Općine Brtonigla – Verteneglio.

  • Pregleda: 863