Odaberite svoj jezik

Pravo na pristup informacijama

Temeljem članka 3. Zakona o pravu na pristup informacijama (“Narodne novine” broj 25/13, 85/15) uređeno je pravo na pristup informacijama fizičkim i pravnim osobama putem otvorenosti i javnosti djelovanja javne vlasti.

 

Pravo na pristup informacijama i ponovnu uporabu informacija obuhvaća pravo korisnika na traženje i dobivanje informacije kao i obvezu tijela javne vlasti da omogući pristup zatraženoj informaciji, odnosno da objavljuje informacije neovisno o postavljenom zahtjevu kada takvo objavljivanje proizlazi iz obveze određene zakonom ili drugim propisom.

 

Pravo na pristup informacijama i ponovnu uporabu informacija uređeno je i ostvaruje se u skladu sa Zakonom o pravu na pristup informacijama (“Narodne novine” broj 25/13, 85/15). Zakonom se propisuju načela prava na pristup informacijama i ponovnu uporabu informacija, postupak za ostvarivanje i zaštitu prava na pristup informacijama i ponovnu uporabu informacija.

 

Službenik za informiranje

Općina Brtonigla-Verteneglio javnost informira putem službene web stranice, dokumentima i informacijama koje posjeduje i koji su javno dostupni u elektroničkom obliku i moguće im je pristupiti bez upućivanja posebnog zahtjeva, a pristup svim ostalim informacijama i dokumentima ostvaruje se podnošenjem usmenog ili pisanog zahtjeva.

 

Pravo na pravo pristup informacijama i ponovnu uporabu informacija ostvaruje se podnošenjem zahtjeva Službeniku za informiranje Općine Brtonigla-Verteneglio na slijedeće moguće načine:

• putem faxa na broj 052/ 774 174
• putem elektroničke pošte službenika za informiranje:Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
• poštom na adresu Općine Brtonigla-Verteneglio, Trg Sv. Zenona 1, 52474 Brtonigla-Verteneglio,
• osobno na adresu Općine Brtonigla-Verteneglio, Trg Sv. Zenona 1, Brtonigla-Verteneglio, u uredovno radno vrijeme

 

Službenik za informiranje
Marica Garić
Općina Brtonigla-Verteneglio, Trg Sv. Zenona 1, Brtonigla-Verteneglio
Tel: +385 (0)52 774 174
Fax: +385 (0)52 774 174
E-mail:Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Više o pravu na pristup informacijama: http://www.pristupinfo.hr/

  • Pregleda: 1406