Novosti

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Sukladno Zakonu o poljoprivrednom zemljištu (NN br. 20/2018) Općina Brtonigla Verteneglio izlaže na javni uvid prijedlog Programa raspolaganja poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu države na području Općina Brtonigla Verteneglio.. Uvid u prijedlog Programa raspolaganja, s popratnom dokumentacijom, može se izvršiti od 17. svibnja do 01. lipnja 2018. godine U privitku se nalazi cjeloviti tekst obavijesti.
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Obitelj Buršić iz Nove Vasi osvojila je vrijedna priznanja sa međunarodnih natjecanja maslinovih ulja, koja su održana u Londonu i u New Yorku. Na najvećoj svjetskoj smotri maslinovih ulja, šestom po redu Međunarodnom natjecanju maslinovih ulja u New Yorku, koje se održalo u četvrtak 26. travnja 2018. godine, Hrvatska su ulja osvojila sveukupno 40 medalja, a među njima poseban su uspjeh postigla ulja De Kleva OPG-a Marija Buršić za blend DE KLEVA i Bembo OPG-a Lupić, koji su proglašeni BEST IN CLASS, najboljima u svojoj klasi. Istarska su ulja na ovom natjecanju osvojila sveukupno 30 medalja, od čega su 24 zlatne i 6 srebrnih, čime su istarski maslinari još jednom dokazali da je Istra regija kvalitetnog maslinovog ulja, pogotovo uzimajući u obzir da je ove godine za natjecanje zaprimljeno tisuću uzoraka ekstra djevičanskog maslinovog ulja iz Italije, Grčke, Španjolske, SAD-a, Portugala, Hrvatske, Tunisa, Turske, Australije, Brazila, Francuske, Čilea, Libanona, Kine, Južnoafričke Republike, Novog Zelanda, Meksika, Slovenije, Japana, Egipta, Urugvaja, Izraela, Maroka, Albanije, Bosne i Hercegovine, Alžira i Argentine. Putem sljedeće poveznice moguće je pristupiti pregledu svih prisutnih maslinara i osvojenih priznanja: https://bestoliveoils.com/ Ulje OPG-a Buršić osvojilo je također nagradu i na međunarodnom natjecanju maslinovih ulja „LONDON INTERNATIONAL OLIVE OIL COMPETITIONS“,…
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Obavještavamo Vas da u srijedu, 09. svibnja 2018. godine, od 08,30 do 10,30 sati , u prostorijama ambulante Dr. Prekali u Brtonigli, Patronažna služba vršiti će besplatno mjerenje krvnog tlaka i šećera u krvi za sve zainteresirane građane Općine Brtonigla - Verteneglio.
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Obavještavaju se svi učesnici u prometu da se radi rekonstrukcije raskrižja PRODUŽUJE ROK ZATVARANJA za sav promet dijela državne ceste DC75 kroz Karigador u dužini od 1,5 km.Takva privremena regulacija prometa biti će na snazi do 15.06.2018. godine.OBILAZNI PRAVAC IZ SMJERA NOVIGRADA PREMA UMAGU I OBRNUTO:- ZA VOZILA DO 8 TONA JE KROZ NASELJA BUŽINIJA/BRTONIGLA/RADINI- ZA VOZILA PREKO 8 TONAo U RAZDOBLJU OD 06.11.2017.- 17.12.2017.: KROZ NASELJA BUŽINIJA/BRTONIGLA/ DO RASKRIŽJA S D200-VIA BUJE/KAŠTEL/SV.MARIJA NA KRASU.o U RAZDOBLJU OD 17.12.2017.-06.05.2018.: KROZ NASELJA BUŽINIJA/BRTONIGLA/ DO RASKRIŽJA S D300-VIA PETROVIJA/UMAG.Molimo učesnike u prometu za razumijevanje i poštivanje privremene regulacije prometa.U privitku: Obavijest Cesta d.o.o. Pula.
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Na temelju članka 1. a i 23. a Zakona o predškolskom odgoju i obrazovanju (NN 10/97, 107/07, 94/13) i članka 11. Pravilnika o upisima i mjerilima upisa djece u Dječji vrtić ”Kalimero” – Scuola dell'infanzia ''Calimero'' , Brtonigla – Verteneglio od 30. kolovoza 2011 . godine, predškolska ustanova Dječji vrtić ”Kalimero” – Scuola dell'infanzia , Brtonigla – Verteneglio objavljuje   Klasa : 601-02 /18 -01/01Ur.broj: 2105/04-10-02-18-01   JAVNU OBJAVU UPISA DJECE U DJEČJI VRTIĆ KALIMERO ZA PEDAGOŠKU 2018./2019. GODINU Zahtjevi se podnose za ostvarivanje sljedećih programa predškolskog odgoja i obrazovanja: 1. 10-SATNI REDOVITI PROGRAM ODGOJA I OBRAZOVANJA DJECE NA HRVATSKOM KNJIŽEVNOM JEZIKU2. 10-SATNI REDOVITI PROGRAM ODGOJA I OBRAZOVANJA DJECE NA TALIJANSKOM KNJIŽEVNOM JEZIKU Ž3. 10-SATNI DVOJEZIČNI (HRVATSKO - TALIJANSKI ) PROGRAM – JASLICE4. PROGRAM PREDŠKOLE U TRAJANJU OD 250 SATI – obvezan i besplatan za djecu u godini prije polaska u osnovnu školu, koja nisu obuhvaćena redovitim programom.   Predaja dokumentacije za upis polaznika u predškolsku ustanovu vršit će se od 2. do 16. svibnja 2018. godine u DJEČJEM VRTIĆU KALIMERO – SCUOLA DELL'INFANZIA CALIMERO, Dudova 24, BRTONIGLA svakog radnog dana, u vremenu od 9,00 – 15,00 sati.Roditelji ne trebaju dovoditi djecu prilikom predaje dokumentacije.   Obrasci za upis, te…
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Zbog radova na rekonstrukciji državne ceste DC75, odnosno prometnice kroz naselje Karigador, u duljini od 1,5 km, a radi polaganja komunalne infrastrukture unutar obuhvata rotora, u visini marketa, doći će do zatvaranja djela rotora, kako bi se radovi mogli obavljati nesmetano. Tom će se prilikom promet odvijati temeljem privremene regulacije prometa unutar gradilišta, ali isključivo za stanare naselja Karigador, a sve prema situaciji iz priloga.
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Odbor za zdravstvo, socijalnu skrb, školstvo i kulturu Općine Brtonigla – Verteneglio, za sve zainteresirane građane Općine Brtonigla – Verteneglio, dana 27. i 28. travnja 2018. godine, u prostorijama Ambulante obiteljske medicine u Brtonigli – Verteneglio,održava preventivnu zdravstvenu akciju s temom „Bolesti mišića i zglobova u djece i odraslih.“, prema programu koji se nalazi u prilogu. Svi građani Općine Brtonigla – Verteneglio koje žele sudjelovati u ovoj preventivnoj zdravstvenoj akciji, moraju se prethodno upisati u Općini osobno ili telefonski, radnim danom od 7,00 do 15,00 sati, na tel.br. 052/774 174, u razdoblju od 17. do 24. travnja 2018. godine.
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
U Ogulinu protekloga je vikenda u organizaciji Društva Crvenog križa Karlovačke županije održano 10. po redu Međužupanijsko natjecanje mladih Karlovačke i Istarske županije. Na natjecanju su ekipe pokazale stečena znanja o Pokretu Crvenog križa, humanitarnom pravu i ljudskim pravima, pismene provjere prve pomoći, te praktične provjere prve pomoći. Na ovogodišnjem natjecanju Crveni križ Bujštine sudjelovao je sa dvije ekipe u kategoriji podmlatka OŠ „Marije i Line „ Umag i mladih SŠ „Vladimir Gortan“ Buje. Ekipe su na ovom 10. po redu natjecanju osvojili 1. mjesto u kategoriji podmladka te 2. mjesto u kategoriji mladih, čime Crveni križ Bujštine i dalje nastavlja nizati sjajne rezultate na ovakvih natjecanjima te je jedino Gradsko društvo Crvenog križa koje će predstavljati Istru na državnom natjecanju. Crveni križ Bujštine čestita ekipama i mentorima na uloženom trudu i želi svu sreću ekipi podmlatka na Državnom natjecanju mladih Hrvatskog Crvenog križa koje će se ove godine održati u Vinkovcima.
Ocijeni sadržaj
(4 glasova)
Da bismo Općinu Brtonigla pretvorili u ljepšu turističku i poslovnu destinaciju, potrebno je da svi poduzmemo dodatne aktivnosti i napore radi očuvanja prirode i okoliša.Pozivaju se svi građani da sudjelovanjem u akciji čišćenja i uređena okoliš još jedanput potvrde činjenicu kako je čist okoliš pravo i obaveza svih nas. Uključenjem u kampanju za čisti okoliš, omogućit ćemo bolju budućnost i nama i budućim generacijama.Sve nemoćne i starije osobe koje imaju potrebe za uređenjem okoliša i eventualnog odvoza otpadnog materijala, molimo da se obrate Jedinstvenom upravnom odjelu Općine Brtonigla radi pomoći u navedenim aktivnostima.Svi zainteresirani za sudjelovanje u akciji za sve dodatne informacije, mogu se obratiti u Jedinstveni upravni odjel Općine Brtonigla na tel.br. (052) 774 174 svakim radnim danom od 08,30 do 12,30 sati.Pravo na čist okoliš jedno je od osnovnih prava i potreba čovjeka, a očuvanje prirodnih resursa (voda, tlo, zrak) neophodno za kvalitetan život, za današnje i sve buduće generacije. Mi imamo prava, ali i odgovornost prema sebi i drugima.Molimo da se otpad isključivo deponira u kontejnere koje će postaviti komunalno poduzeće 6. Maj d.o.o. Umag.Uvjereni smo da ćemo zajedno uspjeti učiniti okoliš ugodnijim i ljepšim za nas i za buduće generacije. Pridružite nam se! Kalendar sa lokacijama na kojima možete odložiti otpad nalazi se u privitku.
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Čestitamo svim našim građanima Dan Općine Brtonigla, Sv. Zenon! Povodom obilježavanja Sv. Zenona – Dana Općine Brtonigla, za četvrtak, 12.04.2018. godine, Općina Brtonigla-Verteneglio organizira sljedeće prigode:- u 11:00 sati, Sveta Misa u Crkvi Sv. Zenona u Brtonigli-Verteneglio posvećena Sv. Zenonu, zaštitnika Brtonigle-Verteneglio;- u 17:00 sati otvorenje likovne izložbe „Na moj način“, u organizaciji Dječjeg vrtića „Kalimero“ – Scuola dell'Infanzia „Calimero“ u prostorijama konobe Zenon u Brtonigli, na adresi Mlinska 2;- u 18:00 sati, u Koncertnoj dvorani Zajednice Talijana u Brtonigli-Verteneglio, održati će se svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Brtonigla-Verteneglio i dodjela javnih priznanja, uz nastup Mješovitog zbora Zajednice Talijana Brtonigla-Verteneglio;- Nakon dodjele javnih priznanja Općine Brtonigla-Verteneglio, održati će se domjenak u prostorijama konobe Zenon u Brtonigli-Verteneglio, uz note Mješovitog zbora Zajednice Talijana Brtonigla-Verteneglio.
Stranica 1 od 29

Brtonigla - Verteneglio

Općina Brtonigla - Comune di Verteneglio
Adresa: Trg. Sv. Zenona 1, 52474 Brtonigla
OIB 81025770849
Tel./fax :+385 (0)52 / 774 - 174
E-mail: info@brtonigla-verteneglio.hr