Odaberite svoj jezik

ANKETNI UPITNIK O STAMBENIM POTREBAMA GRAĐANA PUTEM DRUŠTVENO POTICANE STANOGRADNJE POS-a

Pozivaju se svi građani koji nemaju odgovarajuće riješeno stambeno pitanje, a zainteresirani su za rješavanje stambenog pitanja putem kupnje stana iz Programa društveno poticajne stanogradnje (dalje u tekstu: POS) da se odazovu ovom pozivu te popune Anketni upitnik o stambenim potrebama putem društveno poticajne stanogradnje – POS, a sve u cilju početka aktivnosti potrebnih za realizaciju predmetnog programa na području Općine Brtonigla - Verteneglio.

POS provodi se izgradnjom stanova, odnosno stambenih zgrada, te se omogućuje prodaja stanova uz obročnu otplatu pod pristupačnijim uvjetima od tržnih u pogledu kamata i rokova otplate.

POS provodi Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN) sukladno Zakonu o društveno poticanoj stanogradnji (NN br. 109/01, 82/04 76/07, 38/09, 86/12, 07/13, 26/15, 57/18, 66/19 i 58/21) pa se više informacija o provedbi POS-a možete vidjeti na službenim web stranicama APN-a – www.apn.hr

Cijene stana po kojoj građani kupuju stanove iz Programa POS-a, je određena Zakonom o društveno poticanoj stanogradnji u maksimalnom iznosu od 10.200,00 kuna/m2 NKP stana (1.350,00 €). Kvadratura stanova utvrdit će se sukladno Pravilniku o minimalnim tehničkim uvjetima za projektiranje i gradnju stanova iz Programa POS-a (NN br.106/04, 25/06 i 121/11).
Pravo na podnošenje zahtjeva za kupnju stana iz Programa POS-a imaju svi građani Općine Brtonigla – Verteneglio – državljani Republike Hrvatske koji nemaju odgovarajuće riješeno stambeno pitanje, odnosno nemaju odgovarajući stan.

Slijedom navedenog, ukoliko ste zainteresirani za kupnju stana putem ovog Programa, ispunite anketni upitnik, te nam ga dostavite najkasnije do 07. listopada 2022.godine na adresu Općina Brtonigla – Verteneglio.

Anketni upitnik može se preuzeti u sjedištu kao i na službenoj web stranici Općine Brtonigla – Verteneglio.

 

Načelnik, Neš Sinožić, mag.ing.agr.

  • Pregleda: 453
Preuzimanje priloga:
Anketni upitnik - Questionario - POS.doc [75Kb]
Uploaded Utorak, 06 Rujan 2022 by Brtonigla-Verteneglio