Odaberite svoj jezik

More na stolu – od 13. listopada do 04. prosinca u Brtonigli!

Po modelu uspješnih gastronomskih manifestacija koje se već tradicionalno provode na području klastera »Colours of Istria«, na području Općine Brtonigla-Verteneglio održava se novi gastro event: »More na stolu«. Za vrijeme trajanja manifestacije, lokalni restorani i konobe nuditi će posebno osmišljene menije sa tipičnim, tradicionalnim receptima na bazi autohtonih riba.

Manifestacija je realizirana u sklopu projekta „Good local seafood for a unique gastronomic experience and a healthy childhood / Kvalitetna lokalna riblja hrana za jedinstveno gastronomsko iskustvo i zdravo djetinjstvo“.

Dugoročna svrha projekta GOOD SEAFOOD je jačanje svijesti građana Općine Brtonigla-Verteneglio o važnosti konzumacije lokalnih vrsta riba te upoznavanje žitelja i posjetitelja s tradicionalnim kulinarskim receptima ovoga podneblja kako bi se potakla potrošnja lokalne ribe i drugih morskih organizama.

Općina Brtonigla-Verteneglio uspješno je prijavila EU projekt na FLAG natječaj za provedbu Podmjere 4.2.1 „Potpora za aktivnosti usmjerene podizanju svijesti građana o potrošnji i konzumaciji ribe i drugih morskih organizama“.

Osim Općine, u projekt su uključeni i sljedeći partneri: Dječji vrtić „Kalimero“ – Scuola dell’infanzia “Calimero” i Turistička zajednica Općine Brtonigla.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 249.594,15 HRK (33.126,84 EUR), a sufinanciran je iz javnog izvora u okviru mjere III.3. „Provedba strategija lokalnog razvoja – operacije koje podupiru FLAG-ovi“ iz Operativnog programa za pomorstvo i ribarstvo Republike Hrvatske za programsko razdoblje 2014. – 2020. Iznos sufinanciranja je 249.594,15 HRK (33.126,84 EUR), od čega 85 % sredstva EU-a te 15 % sredstva RH.

Link: https://coloursofistria.com/dogadanja/more-na-stolu

  • Pregleda: 562
Preuzimanje priloga:
Menu.pdf [49.97Kb]
Uploaded Ponedjeljak, 10 Listopad 2022 by Brtonigla-Verteneglio