Odaberite svoj jezik

U petak, dana 24.11.2023. godine, u novouređenom tematskom parku u Karigadoru, održan je edukativni posjet djece iz „Dječjeg vrtića Kalimero – Scuola dell'infanzia Calimero“. Budući su eventu sudjelovali i roditelji, kao i lokalni žitelji Karigadora, vrtićka su djeca uprizorila veselu priredbu na temu ribarstva. Unatoč hladnom vremenu, veselja i radosti nije falilo.

Priredbi su sudjelovala vrtićka djeca, njihovi roditelji, nekoliko stanovnika Karigadora i odgajateljice Dječjeg vrtića te je nakon zabavnog programa uslijedio domjenak kojim su uz prigodno druženje proslavljeni novi sadržaji uređenog parkića i općenito, ribarstvo u Karigadoru.

Radi se tek o prvoj manifestaciji koja je održana na novouređenim zelenim površinama Karigadora, a građani su već pohvalili inicijativu kojom im je stavljeno na raspolaganje novo mjesto za druženje i kojim se djeca i posjetitelji educiraju o lokalnoj ribarstvenoj tradiciji.                                                       

Edukativni posjet i priredba aktivnosti su koje su realizirane u sklopu EU projekta „Sinergija plavog i zelenog Karigadora za prezentaciju ribarske tradicije“ (akronim: KARIGAD(M)OR(E)), koji je uspješno prijavljen na FLAG natječaj za provedbu Podmjere 2.2.1. „Potpora aktivnostima pokretanja, razvoja i unapređenja dodatnih sadržaja na FLAG području“. 

Ukupna vrijednost projekta iznosi 153.176,87 eura, odnosno 1.154.111,10 kuna, a očekivano sufinanciranje iz javnog izvora u okviru provedbe LRSR je 140.191,60 eura, odnosno 1.056.273,60 kuna (EU sredstva 85%, RH sredstva 15%).

  • Pregleda: 122