Odaberite svoj jezik

Općini dodijeljeno sufinanciranje za EU projekt KARIGAD(M)OR(E)

Općina Brtonigla-Verteneglio uspješno je prijavila EU projekt na FLAG natječaj za provedbu Podmjere 2.2.1. „Potpora aktivnostima pokretanja, razvoja i unapređenja dodatnih sadržaja na FLAG području“. Naziv projekta je „Sinergija plavog i zelenog Karigadora za prezentaciju ribarske tradicije“ (akronim: KARIGAD(M)OR(E)).

Osim Općine, u aktivnostima će aktivno sudjelovati i Turistička zajednica Općine Brtonigla, koja ima ulogu projektnog partnera.

Dugoročna svrha projekta je očuvanje ribarske tradicije, kroz realizaciju dodatnih sadržaja, istraživanje i promociju bogate ribarstvene baštine Općine Brtonigla-Verteneglio i FLAG područja. Svrha realizacije projektnih aktivnosti je povećanje razine prepoznatljivosti i atraktivnosti lokalne turističke destinacije i ribarske tradicije, čime će se pozitivno utjecati na produženje turističke sezone i na povećanje konzumacije ribljih specijaliteta. Svrha je da se realizacijom tematske staze promovira ribarstvo i ribarstvena baština, s posebnim naglaskom na temu zaštite okoliša i važnosti očuvanja bioraznolikosti i da se realizira prostor okupljanja za buduće edukativne i kulturne aktivnosti koje će biti vezane za ribarstvo i ribarsku tradiciju, u neposrednoj blizini mora.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 856.439,75 HRK, a očekivano sufinanciranje iz javnog izvora u okviru provedbe LRSR je 758.950,00 HRK (EU sredstva 85%, RH sredstva 15%).

Kvalitetna lokalna riblja hrana za jedinstveno gastronomsko iskustvo i zdravo djetinjstvo

  • Pregleda: 271