Odaberite svoj jezik

     

 

Social Start Ups, Unlocking the entreprenuerial talent of EPGs

 

Social Start Ups je projekt koji se financira kroz program Erasmus + KA2, u kojemu će se zajedno sa voditeljem projekta, nevladina organizacija Tamat iz Perugie (Italija), uključiti Sveučilište East Anglia (Norwich), Tehnološki Park 3A, Općina Brtonigla (Hrvatska) i nevladina organizacija Amsed (Francuska).
Cilj projekta je razvoj, ispitivanje i potvrđivanje metodologije učenja odraslih kroz eksperimentiranje rada Grupe Solidarne Razmjene (G.S.R.) kao pravi

laboratoriji za stjecanje ključnih vještina. Metodologija projekta Social Start Ups bazira se na "learning by doing" logici, u sklopu koje se predviđa izravna uključenost odraslih/sudionika u aktivnostima pokretanja i upravljanja Grupama Solidarne Razmjene.
Nadalje, projekt ima za cilj definiciju održivog modela GSR-a, kojime bi se istovremeno zadovoljile potrebe proizvođača i potrošača, kroz participativnog pristupa. Partneri, Tehnološki park 3A i Sveučilište East Anglia, doprinijeti će definiranju tog modela te osigurati adekvatnu tehničku podršku tijekom faze testiranja, koju će provoditi Tamat, Amsed i Općina Brtonigla u Italiji, Francuskoj i Hrvatskoj.
Identifikacija ovog modela proizlazi iz niza sastanaka, rasprava i analiza trenutnog okruženja. U prvoj fazi projekta predviđena je aktivnost mapiranja GSR-ova te malih lokalnih proizvođača i provođenje kvalitativne analize postojećeg stanja, mehanizma, prednosti i slabosti koje karakteriziraju ovaj tip sustava. U tu svrhu Tamat, Amsed i Brtonigla organizirati će niz fokusnih skupina (Focus Group), uključujući članove GSR-a, lokalne proizvođače, ljude koji su zainteresirani za sudjelovanje u postupku, osobe koje pripadaju drugim udrugama osjetljivim na teme obuhvaćene projektom Social Start Ups. Ove će aktivnosti doprinijeti stvaranju interaktivne karte, koja će se dijeliti na stranici projekta, te europske mreže GSR-ova i malih proizvođača.
Nakon te "pripremne" faze, Tamat, Amsed i Brtonigla započeti će eksperimentiranje, kojim će se u aktivnostima pokretanja i upravljanja Grupa Solidarne Razmjene izravno uključiti 30 sudionika iz svake zemlje. Eksperimentiranje početi će tijekom mjeseca prosinca 2015. godine i trajati će cca. godinu dana.
Po završetku faze testiranja, Sveučilište East Anglia razviti će praktičan vodič sa alatima koji će se proizvesti tijekom realizacije projekta, za svakoga tko želi ponoviti iskustvo i primjenjivati ovu novu metodologiju.

  • Pregleda: 1603