Odaberite svoj jezik

Edukacija o prevenciji prijevara starijih osoba – „Policija poručuje: Zaštitimo naše noniće“

U sklopu preventivnog projekta ''Policija poručuje: zaštitimo naše noniće'', u četvrtka 29. rujna 2022. s početkom u 11.00 sati, u prostorima (vijećnici) POU Buje, Trg J.B.Tita 6 održat će se predavanje edukacijskog karaktera o prijevarama kojima su izložene osobe starije životne dobi.

Cilj edukacije, koju organiziraju Policijska uprava istarska, Grad Buje - Buie i Crveni križ Bujštine, je smanjiti prijevare starijih osoba te će tom prilikom policijski službenici prisutnima dati korisne informacije i pojasniti najčešće oblike prijevara s kojima su suočene starije osobe, kao i dati savjete kako treba postupiti u slučaju da osoba posumnja kako je riječ o prijevari.

Edukacija je namijenjena starijim osobama i osobama koje su u kontaktu sa starijim osobama, kao i za sve zainteresirane građane i građanke. Važnost edukacije i prenošenja informacija o prevenciji prijevara starijih osoba leži u činjenici kako su starije osobe ranjiva skupina te su kao takve često žrtve prijevara zbog svoje dobi, usamljenosti, želje za razgovorom, nepažnje i/ili neupućenosti, a što pak počinitelji prevara koriste na razne načine.

Stoga je u sklopu Projekta izrađen i preventivni letak (LINK) s korisnim informacijama i uputama koji će se podijeliti na edukaciji, a isto tako, distribuirat će se u udrugama umirovljenika, u ordinacijama obiteljske medicine, ljekarnama i na drugim frekventnim lokacijama kako bi informacije doprijele do što većeg broja ljudi.

  • Pregleda: 202
Preuzimanje priloga:
LETAK_HR.PDF [266.69Kb]
Uploaded Srijeda, 28 Rujan 2022 by Brtonigla-Verteneglio