Odaberite svoj jezik

Općina Brtonigla-Verteneglio uključila se u sustav e-Novorođenče

Načelnik općine Brtonigla-Verteneglio, Neš Sinožić i Ministarstvo pravosuđa i uprave potpisali su Sporazum kojim se Općina Brtonigla-Verteneglio uključila u sustav e-Novorođenče. Time je Općina omogućila roditeljima podnošenje zahtjeva za ostvarivanje prava na jednokratnu novčanu pomoć povodom rođenja djeteta putem sustava e-Novorođenče, kojem je moguće pristupiti putem sustava e-Građani.

Usluga e-Novorođenče predstavlja ubrzanje postupanja i administrativno rasterećenje za roditelje te omogućava:
1. upis djeteta u maticu rođenih
2. upis djeteta u evidenciju državljanstva
3. dojavu podataka o djetetu OIB sustavu
4. dostavu statističkih podataka Državnom zavodu za statistiku
5. prijavu prebivališta djeteta
6. prijavu djeteta na obvezno zdravstveno osiguranje
7. podnošenje zahtjeva za dobivanje jednokratne novčane potpore za novorođeno dijete Hrvatskom zavodu za zdravstveno osiguranje
8. podnošenje zahtjeva za uvećanje osobnog odbitka Poreznoj upravi.

Usluga e-Novorođenče omogućiti će preuzimanje podataka o podnesenim zahtjevima odmah po zaprimanju i odobrenju podataka u matičnom uredu.

Ova dodatna usluga koja se omogućava preko sustava e-Građani uvelike će olakšati roditeljima podnošenje zahtjeva prilikom rođenja djeteta te će umjesto da skupljaju dokumentaciju i fizički je predaju u Općinu, u samo nekoliko klikova moći predati zahtjev online. Sustavu moguće je pristupiti uz elektroničku osobnu iskaznicu i čitač pametnih kartica.

Sve potrebne informacije o projektu i pristupu aplikaciji e-Novorođenče možete pronaći na sljedećoj poveznici: https://mpu.gov.hr/istaknute-teme/e-novorodjence/22208

  • Pregleda: 323