Odaberite svoj jezik

Poziv na događaj o društvenim inovacijama i društvenom poduzetništvu

Zaklada za poticanje partnerstva i razvoj civilnoga društva organizira događaj na temu društvenih inovacija i društvenog poduzetništva, a koji će se održati u četvrtak, 7.4. u Puli - u prilogu objavljuje se program.

Sve se više inicijativa u lokalnim zajednicama zbiva na tu temu, odnosno vlada sve veći interes za pokretanjem društvenih poduzeća. Društvene inovacije (socijalne inovacije) uvelike se odnose na socijalne usluge u zajednici, odnosno, radi se o oblikovanim rješenjima za probleme pojedinih ciljnih skupina (posebno ranjivih) kroz kreiranje i pružanje socijalnih usluga u lokalnoj zajednici. No, društvene inovacije mogu se kreirati i implementirati u raznim područjima poput turizma, ekologije, društvenih i kulturnih sadržaja, digitalnih tehnologija i sl.

Nove financijske alokacije i operativni programi vezano za povlačenje europskih sredstava, imati će financijska sredstva upravo za društvene inovacije (social innovation).

Link za više informacija i prijave: https://www.civilnodrustvo-istra.hr/novosti/detaljnije/otvorene-prijave-za-sudjelovanje-na-konferenciji-drushtvene-inovacije-i-drushtveno-poduzetnishtvo-u-istri-shto-i-kako-dalje

  • Pregleda: 520
Preuzimanje priloga:
Poziv na sudjelovanje_Završna konferencijaResilient.pdf [143.01Kb]
Uploaded Ponedjeljak, 04 Travanj 2022 by Brtonigla-Verteneglio